Slider

četvrtak, 23. srpnja 2015.

SVAKO IMA SVOJ NEKI RECEPT ZA MEKIKE A JA VAM DAJEM STARI POMALO ZABORAVLJENI RECEPT ZA MEKIKE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI VJERUJTE OVE SU BOLJE OD OSTALI: LISNATE MEKIKE


stari,pomalo zaboravljeni recept...
Sastojci

    800gr. brasno
    2 case(400 ml) mlake vode
    2 male kas. so
    1/2 kesice prasak za pecivo
    malo putera(margarin,ulje)

    sir za punjenje
    ulje za przenje









Priprema

    1.
    Od celog brasna oduzme se malo za ukuvavanje i za posip,a u ostalo brasno dodaje se so i pecivo i sa vodom zamesi se testo da se ne lepi.Ostavi se da malo odmori.
    2.
    Na pobrasnjeni sto razvije se oklagijom sto tanja kora-pravougana,premaze se omeksalim puterom(u tanak sloj),stavi se izmrvljeni sir na cele kore i uvije u rolat.Zatim se rolat isece na 14 komada.Krajevi se fino pritisnu da se zalepe.

    3.
    Onda se oklagijom malo razvuku debljine oko 1 cm.Kada se sve naprave prze se u vrelom ulju sa obe strane.Kako se isprze svaka se stavi u tanjiru sa kuhinjskom hartijom da bi upile visak masnoce.

Posluživanje
Sluze se sa pavlakom,jogurtom,sirom.




Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar