Slider

četvrtak, 23. srpnja 2015.

KORISTILA SAM RAZLIČITE UMAKE ZA PILETINU ALI NIJEDAN NIJE KAO OVAJ: PILEŽI ODRESCI I SPECIJALNI UMAK

Sastojci

    1 luk
    8 pilećih odrezaka
    1 v.ž brašna
    150 ml juhe ili temeljca
    2 dcl kiseloga vrhnja

    1 v.ž senfa
    po 1m.ž vlasca,peršina i bosiljka
    sol,papar,vegeta










Priprema

    1.
    Pileće odreske začinite,uvaljajte u brašno i ispecite na ulju.Izvadite meso a na masnoći od prženja izdinstajte sitno sjeckani luk.Zalijte s juhom.Dodajte kiselo vrhnje i senf.Promiješajte.Na kraju dodajte začinsko bilje(ja sam stavila svježi bosiljak,i suhi vlasac i peršin)Bolje je s svježim,ali i s suhim začinima se može kad ih nema svježih.
    2.
    Ostaviti par minuta da se začini spoje s umakom.Vratiti u tavu ispečeno meso i odmah poslužiti.
    3.
    Poslužiti uz sezonsku salatu i prilog po želji(krumpir,pire,riža,kus-kus.....)










    Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar