...tortu sam pravila samo za svoju dušu… Trebala se rezati tek sutra, ali tko bi izdržao,...nisu me trebali puno nagovarati da je kao "samo probamo"...
Sastojci
podloga
40 dag šećera
8 žlica vode
2 žlice ruma
1 vrećica vanilija šećera
20 dag mljevenih oraha
15 dag mljevenog keksa
25 dag maslaca ili margarina
1/2 čokolade za kuhanje
4-5 kom banana
krema:
4
žutanjka
4 žlice šećera
1 vrećica vanilija šećera
6 žlica brašna
1/2 l mlijeka
10 dag mljevenih oraha
25 dag maslaca ili margarina
1/2 l vrhnja za šlag
1/2 čokolade za ukras
Priprema
1.
Podloga:
šećer, vaniliju, rum i vodu prokuhati do vrenja ( kao za bajaderu), maknuti sa vatre te otopiti maslac ( ili margarin ), i čokoladu. Kad se sve dobro otopi dodati mljevene orahe i keks.
Smjesu vruću izliti u kalup koji smo malo namastili i posuli mljevenim keksom.
Neka se podloga dobro ohladi
2.
Na podlogu složiti banane uokolo po podlozi.
Malo nakapati limunovim sokom, da banane ne potamne.
3.
Krema:
Umutiti žutanjke sa oba šećera, dodati brašno te zakuhati u vrelom mlijeku. U hladnu kremu dodati izmućeni maslac ili margarin i samljevene orahe.
Preko banana premazati
kremu.
4.
Izmutiti vrhnje za šlag te namazati tortu dok je još u kalupu, da zadrži oblik. Tek tada nožem lagano odvojiti tortu od obruča
5.
Namazati tortu i okolo te je ukrasiti
preostalom čokoladom.
Ja sam otopila čokoladu, te pravila ukrase na papiru za pečenje!
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar