Slider

petak, 24. srpnja 2015.

ČOKOLADNA FANTAZIJA ZA 15 MINUTA SAMO! BEZ JAJA,I ZA CAS! SA COKOLADOM

Evo nesto brzo,jednostavno,i fino..
SASTOJCI
Tjesto (solja od 2 dl.):
2 solje brasna
2 solje secera
1/2 solje ulja
2 solje jogurta
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa (tamnijeg).

PRELIV
10 kasika secera
10 kasika mljeka
100 g. maslaca
100 g. cokolade
1 kasika ruma (po zelji).







PRIPREMA
1.
U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.
Dodajte secer,i dobro promesajte.
Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.
Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.
Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.
Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.
U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.

2.
Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
3.
Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!
Posluživanje
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))






Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar