Slider

petak, 24. srpnja 2015.

LAGANI LJETNI RUČAK NA BRZINU: SLOŽENAC OD TIKVICA


Fini i lagani slozenac od tikvica koji uz salatu i malo kiselog vrhnja moze biti kompletni obrok ili fini prilog uz peceno meso ili ribu .
Sastojci

    2 srednje tikvice
    100 g pancete
    1 luk
    2 reznja cesnjaka
    6 jaja
    240 ml kiselog vrhnja
    60 g ribanog topivog sira
    sol i papar






Priprema

    1.
    Najprije tikvice naribaj , posoli i ostavi sa strane da ispuste sokove . Pancetu narezi na trakice i kada porumene dodaj luk i cesnjak , pa dinstaj uz stalno mijesanje dok ne uvenu . Skini sa vatre i pusti neka se malo prohladi .
    2.
    U zdjelu za mijesanje stavi jaja i kiselo vrhnje i dobro izmuti vilicom dok smjesa ne postane ujednacena . Sve lagano posoli i popapri i jos jednom sve dobro izmijesaj . Ostavi sa strane do upotrebe .
    3.
    Tikvice dobro ocijedi od tekucine , najbolje u cistom kuhinjskom ubrusu . Ocijedjene tikvice stavi u zdjelu , pa im dodaj pancetu sa lukom i malo soli , te sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu . Posudu za pecenje premazi uljem i po dnu ravnomjerno rasporedi tikvice .

    4.
    Preko tikvica prelij pripremljenu mjesavinu jaja i kiselog vrhnja . Sir naribaj i ravnomjerno pospi preko jaja . Peci u ugrijanoj pecnici na 175 stupnjeva oko 40 min dok se sve ne ispece i lijepo porumeni .
    5.
    Peceni slozenac izvadi iz pecnice i pusti neka se malo prohladi 15-tak min. Slozenac rezi na kocke , na svaku kocku stavi zlicicu kiselog vrhnja i pospi sjeckanim zelenim lukom ili persinom . Serviraj uz salatu kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu .





    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar