Slider

četvrtak, 23. srpnja 2015.

Baklava sa grizom


Sastojci

    500g tankih kora
    mera casa od 2dl
    6 jaja
    1,5 casa secera
    1,5 casa ulja
    1,5 casa jogurta
    1,5 casa griza
    1 prasak za pecivo, 2 vanil secera
    sirup
    1200ml vode
    700g secera










Priprema

    1.

    1    Skuvati sirup, i ohladiti.
    2.

    2     Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.
    3.

    3     U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.

   
    4.

    4   Kad zavrsite sa svim korama, premazite i  gornju koru, dobicete lepu rumenu  koricu.
    5.

    5    Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.
    6.

    6     Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .

Posluživanje

Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.



izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar